Zárt petevezeték volt, mégis lett baba

 

4. Gyermek a Vár Rád a Baba programban

Inzulin rezisztencia, pajzsmirigy alulműködés, és zárt petevezeték volt a diagnózis, mindezek ellenére spontán jött a kisbaba. 

Amikor egy párkapcsolatban kitaláljuk, hogy eljött az ideje, hogy babát szeretnénk, még nem biztos, hogy a szülőséghez felkészültünk. Bár nincs sehol leírva, hogy mik szükségesek a szülőséghez. Nincs leírva, hogy jó lenne, ha lenne saját tulajdonunk: pl. egy autónk, vagy lakásunk, vagy jó lenne legalább egy konkrét dolog felett felelősséget vállalni. Az sem elvárás, hogy a párkapcsolatban ne sértődjünk meg lépten nyomon, ne értelmezzük bántásként, amit a társunk mond. Ezek mind apróságoknak tűnhetnek, viszont a szülőséghez fontos, hogy érett felnőttként tudjunk viselkedni.

Ha várni kellett a kisbaba foganására, akkor utólag mindig azt mondjuk, milyen jó, hogy nem akkor érkezett a babánk, amikor még csak kinyitottuk neki a kaput. Így jártak Lea baba szülei is. 

Egy apuka elmesélésében: a  történetet ide kattintva olvashatod el.

Minden hónapban programokon, előadásokon vehetsz részt a gyermekáldás témában ide kattintva olvashatsz róluk.

Petre Veronika vagyok, perinatális szaktanácsadóként segítem a hozzám fordulókat a sikeres gyermekáldásban. Több száz baba érkezett a Vár Rád a Baba program segítségével. 

A baba nem érkezése, a csúnyán nevezett meddőség oka sok mindentől függhet, de mindezek ellenére mégis található rá megoldás, erről olvashatunk a felsorolt történetekben. A történetekkel azt szeretném megmutatni, hogy mindig van remény!

A babára váró nőknél diagnosztizált különböző erősségű nőgyógyászati, meddőségi tünetek, betegségek ellenére mégis sikerült a babaáldás.

Az összes történetben az a közös, hogy a leendő édesanya utánament és érzelmi, lelki szinten is foglalkozott magával, önismereti munkában vett részt, és képes volt esetleges hiányain túllépni.