Mikor jöjjön a kistestvér?

9. Gyermek a Vár Rád a Baba programban

A kistestvér érkezésének lehetősége, szándéka vonzó opciónak tűnhet.

Jó lenne, ha lenne

-       még egy gyermek,

-       az idősebb gyermeknek testvére

-       ha már van egy vagy több gyermek, érkezhet ide több is, vagy még egy, elfér,

-       újabb várandósság,

-       és sok minden mást is felsorolhatnánk.

De mindezek mellett ugyanakkor nagyjából pont a felsorolt érvek hozhatják az ellenkezős érzést is, a szorongást a családban, de kiváltképpen az asszonynál. Biztos, jó ötlet,

-       ha lenne még egy gyermek?

-       biztos elfér?

-       az újabb várandósság?

Kétségek, szorongások mindig jönnek. Mivel sosem rendelkezhet az ember elegendő ismerettel arról a helyzetről, amit még nem tapasztalt meg, így mardos a kétség.

Még sosem volt korábban második, vagy harmadik, vagy többedik gyermekígy a menetrendszerinti járattal érkezik a szorongás, a kételkedés, biztos jól döntök-e.

Viszont,

-       ha jelen van az érzés,

-       ha ott a vágy az újabb babára,

-       ha egyre többször fordulunk meg az utcán a „jaj de aranyos kisbaba!” gondolattal a szembe jövő babakocsiban fekvő babák láttán

akkor érdemes elgondolkodni a következő baba érkezésén, mert oda érkezne újabb baba.

Így járt Bence anyukája is, akinek a történetét ide kattintva olvashatod el. 

Minden hónapban programokon, előadásokon vehetsz részt a gyermekáldás témában ide kattintva olvashatsz róluk.

Petre Veronika vagyok, perinatális szaktanácsadóként segítem a hozzám fordulókat a sikeres gyermekáldásban. Több száz baba érkezett a Vár Rád a Baba program segítségével. 

A baba nem érkezése, a csúnyán nevezett meddőség oka sok mindentől függhet, de mindezek ellenére mégis található rá megoldás, erről olvashatunk a felsorolt történetekben. A történetekkel azt szeretném megmutatni, hogy mindig van remény!

A babára váró nőknél diagnosztizált különböző erősségű nőgyógyászati, meddőségi tünetek, betegségek ellenére mégis sikerült a babaáldás.

Az összes történetben az a közös, hogy a leendő édesanya utánament és érzelmi, lelki szinten is foglalkozott magával, önismereti munkában vett részt, és képes volt esetleges hiányain túllépni.