Én gyerekem, te gyereked, lesz közös gyerekünk?

 

42. Gyermek a Vár Rád a Baba programban

Amikor létrejön egy patchworkcsalád vagy mozaikcsalád, az első időszak igencsak nehéz lehet, ugyanis sok szereplőnek kell az érdekeit figyelembe venni.

Figyelembe kell venni

-       az új feleséget,

-       ha lett korábbról gyermeke, vagy több gyermeke ők is állandóan, vagy heti, kétheti rendszerességgel lehetnek jelen,

-       az új férjet

-       és a korábbi gyermekeit.

Mindenki igényét figyelembe venni nehézkesnek tűnik, de idővel, türelemmel, kompromisszumokkal lehetséges.

Ha az újonnan kialakult családba babát szeretnénk behívni, addig nehézséggel járhat, amíg ellentmondásos érzések, érdekek vannak jelen. Érdemes őket kisimogatni, egymás álláspontját megérteni.

Kristóf babánál is így alakult, aki végül megérkezett, történetet ide kattintva olvashatod el.

Minden hónapban programokon, előadásokon vehetsz részt a gyermekáldás témában ide kattintva olvashatsz róluk.

Petre Veronika vagyok, perinatális szaktanácsadóként segítem a hozzám fordulókat a sikeres gyermekáldásban. Több száz baba érkezett a Vár Rád a Baba program segítségével. 

A baba nem érkezése, a csúnyán nevezett meddőség oka sok mindentől függhet, de mindezek ellenére mégis található rá megoldás, erről olvashatunk a felsorolt történetekben. A történetekkel azt szeretném megmutatni, hogy mindig van remény!

A babára váró nőknél diagnosztizált különböző erősségű nőgyógyászati, meddőségi tünetek, betegségek ellenére mégis sikerült a babaáldás.

Az összes történetben az a közös, hogy a leendő édesanya utánament és érzelmi, lelki szinten is foglalkozott magával, önismereti munkában vett részt, és képes volt esetleges hiányain túllépni.