Lombik ellenére spontán baba

54. Gyermek a Vár Rád a Baba programban

Tényleg megtörténhet az, hogy hosszú időt tölt a pár asszisztált reprodukciós kezelésekben, és mindezek ellenére mégis a folyamat elején, közepén, vagy akár két lombik között megérkezhet spontán a kisbaba?

Vajon mi szükséges ehhez?

Tapasztalatom szerint a baba érkezésének a módja olyan sok témát, olyan sok érzelmet belső és külső feszültséget pendít meg, hogy nem lehet benne általánosítani. De a sok ellentmondásos érzések mellett – mint például, hogy legyen-e egyáltalán orvosi beavatkozás-e vagy sem – egy érdekes összefüggésre bukkanhatunk.

Ha még korábban ellen is álltunk annak, hogy rávegyük magunkat az elkerülhetetlennek tűnő lombiknak, és mégis megtesszük-e lépést és belevágunk, és abbahagyjuk a vonakodást, akkor ebben az esetben meglephet minket a sors, és megtörténhet spontán is a baba érkezése.

Nagyon sok babára váróval találkoztam, és közülük azokban az esetekben történt meg ez a forgatókönyv:

1. hosszú időn át tartó vonakodás

2. végre rábólintás a beavatkozásra 

3. meglepetésszerű spontán gyermekáldás

Amikor korábban nagyon erős volt a belső ellenállás. DE mégis legyőzte magában az asszony az ellenállást, elhatárolódást.

Ha mindez szépen zajlik, és tényleg megengedjük a sorsnak, hogy így történjen meg és nem sértődve tesszük meg e lépést, akkor megtörténik ez a fajta átlényegülés:

Megengedem, hogy úgy legyen!

A 338 baba közül, akik a Vár rád a Baba programban érkeztek, egy anyuka beszámolt a történetéről, ami pont így zajlott. A képen látható kisbaba történetet ide kattintva olvashatod el.

A 338 babának a történetéből felsorakoztatom az összefüggéseket, hátha segítséget nyújthat számotokra is.

Minden hónapban programokon, előadásokon vehetsz részt a gyermekáldás témában ide kattintva olvashatsz róluk.

Nyáron 2 alapelőadás közül választhatsz:

1. Július 11. 18h - A Babaáldás Titka online program.

2. Augusztus - konkrét időpontja később várható

Petre Veronika vagyok, perinatális szaktanácsadóként segítem a hozzám fordulókat a sikeres gyermekáldásban. Több száz baba érkezett a Vár Rád a Baba program segítségével. 

A baba nem érkezése, a csúnyán nevezett meddőség oka sok mindentől függhet, de mindezek ellenére mégis található rá megoldás, erről olvashatunk a felsorolt történetekben. A történetekkel azt szeretném megmutatni, hogy mindig van remény!

A babára váró nőknél diagnosztizált különböző erősségű nőgyógyászati, meddőségi tünetek, betegségek ellenére mégis sikerült a babaáldás.

Az összes történetben az a közös, hogy a leendő édesanya utánament és érzelmi, lelki szinten is foglalkozott magával, önismereti munkában vett részt, és képes volt esetleges hiányain túllépni. 

Petre Veronika

Perinatális szaktanácsadó 

Az írás egésze vagy részletei csak a szerző engedélyével használható fel vagy közölhető máshol.